Verzorgde tanden als deel van het loon

 

Uw werknemers belonen met een tandzorgverzekering? Nog niet zo’n gek idee. Ze zullen u op een stralende glimlach trakteren. En ook u vaart er wel bij.

1 op de 3 Belgen gaat alleen naar de tandarts als er een probleem is, en nog eens 1 op de 3 gaat zelfs nooit [1]. Vooral uit angst voor de kosten stellen ze een controle uit.

Van uitstel tot onaangename financiële verrassing

Voor een gezond gebit is een regelmatig tandartsbezoek nochtans raadzaam. Te lang wachten met tandproblemen brengt niet alleen meer pijn mee, maar ook duurdere behandelingen. Aan implantaten bijvoorbeeld hangt al snel een prijskaartje van 5000 euro of meer.

Daarnaast wijkt een stijgend aantal tandartsen af van de officiële tarieven. Maar liefst 40 % rekent patiënten ereloonsupplementen aan. Het steeds grotere verschil tussen wat een niet geconventioneerde tandarts aanrekent en de tussenkomst van het RIZIV (remgeld), betalen uw werknemers uit eigen zak.

Uitstelgedrag door hoge kosten: de reden waarom sommigen van uw medewerkers langer blijven rondlopen met tandpijn én financiële zorgen. En dat kan dan weer hun productiviteit op het werk beïnvloeden.

Uw medewerkers beschermen en tegelijk belonen

Door een verzekering tandzorgen als extraatje in het loonpakket te stoppen, behoedt u uw werknemers en hun gezin voor hoge tandzorgkosten. Bovendien stimuleert u ze hun gebit gezond te houden.

Vaak gaat het bij zo’n verzekering om flexibele formules. U kiest bijvoorbeeld de maximale jaarlijkse tussenkomst, het percentage dat de verzekering terugbetaalt na tussenkomst van het ziekenfonds en of uw medewerkers een vrijstelling betalen en zo ja, hoeveel.

Voordelen voor uw medewerkers

De jaarlijkse controle voor het hele gezin, een tand laten trekken, tandsteen laten verwijderen, een beugel voor de kinderen … En op latere leeftijd mogelijk protheses. Al die kosten nemen een grote hap uit het gezinsbudget.
Misschien zal de tandarts ze altijd angst blijven inboezemen. Maar met een tandzorgverzekering van hun werkgever moeten werknemers te hoge kosten niet meer vrezen. Niet voor zichzelf, noch voor hun partner en kinderen. En ook de gezondere tanden zijn mooi meegenomen. Het is dus een tastbaar en onmiddellijk voordeel.

Voordelen voor u

Dat tandzorg zo vaak nodig is, maakt van een verzekering tandzorgen het ideale extralegaal voordeel. In tegenstelling tot de hospitalisatieverzekering, maakt ze nog maar bij weinig kmo’s deel uit van de verloning. Het maakt van u dus ongetwijfeld een extra populaire werkgever, zowel bij uw huidige als toekomstige werknemers.

Bovendien vertegenwoordigt het maar een kleine kost. Eenzelfde voordeel in (netto)loon zou u bijna driemaal zoveel kosten.

Hoe een tandzorgverzekering voor werknemers kiezen?

De voorwaarden verschillen natuurlijk van verzekeraar tot verzekeraar. Contacteer me gerust als u meer advies wenst. Ik stel voor u graag de ideale verzekering samen in functie van uw wensen en uw budget.

[1]Bron: cijfers van de Intermutualistisch Agentschap